Росія перекидає два дивізіони С-400 з Далекого Сходу на навчання у Білорусь

Росія перекидає два дивізіони С-400 з Далекого Сходу на навчання у Білорусь

Відео
Укрінформ
Два дивізіони систем протиповітряної оборони (ППО) дальньої дії С-400 «Тріумф» направлено залізницею з Далекого Сходу на навчання у Білорусь.

Про це поінформували у п'ятницю в міноборони РФ, повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

«Два дивізіони зенітних ракетних комплексів С-400 «Тріумф» об'єднання ВПС та ППО Східного військового округу, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, здійснили марш на станцію завантаження у Хабаровському краї, де провели навантаження техніки на залізничні платформи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підрозділи ППО «здійснюватимуть марш комбінованим способом за допомогою залізничного транспорту та своїм ходом на незнайомі полігони республіки Білорусь».

Після прибуття до місць виконання навчальних завдань російські військовослужбовці проведуть обладнання та маскування пускових позицій, технічне обслуговування та заступлять на навчальне бойове чергування з ППО у складі Єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія перекидає у бік України «Іскандери» – CIT

Як передавав Укрінформ, перед запланованими у лютому російсько-білоруськими навчаннями на території Білорусі буде проведено раптову перевірку сил реагування Союзної держави Росії та Білорусі. На завершальному етапі цього заходу відбудеться навчання «Союзна рішучість-2022».

Комплексна перевірка збройних сил проходитиме у два етапи. У ході першого – відбудеться перегрупування, зайняття вихідних положень на операційних напрямках. На другому етапі пройдуть заявлені раніше навчання, на яких війська відпрацюють виконання навчально-бойових завдань.

На спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому, буде відпрацьовано протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямках. З понеділка російські військові та техніка вже почали прибувати у Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-