Хакери атакували білоруську залізницю, щоб завадити перекиданню російських військ

Хакери атакували білоруську залізницю, щоб завадити перекиданню російських військ

Укрінформ
Білоруська хакерська група «Кіберпартизани» заявила, що влаштувала атаку на комп'ютерну мережу компанії «Білоруська залізниця».

Метою цієї атаки, згідно з повідомленням хакерів в Telegram, було уповільнення роботи залізничної мережі, за допомогою якої до Білорусі перекидають російські війська під приводом навчань, передає Укрінформ.

На доказ роботи, хакери виклали скриншоти сервера бекапів у процесі їхнього знищення. При цьому вони наголосили, що «автоматику та системи безпеки, щоб уникнути аварійних ситуацій» вони не чіпали.

Також хакери висунули умови, за яких готові передати ключі шифрування. Вони вимагають звільнити 50 політв'язнів, які найбільше потребують медичної допомоги, а також зупинити перекидання російських військ на територію Білорусі.

Читайте також: Лукашенко заявив, що розмістить на кордоні з Україною «цілий контингент армії»

Як повідомляв Укрінформ, Лукашенко заявив 19 січня, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести в Білорусі у лютому, буде відпрацьовано протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямку.

Пізніше було зроблено уточнення, що ці навчання стануть завершальним етапом раптової перевірки сил реагування Союзної держави Росії та Білорусі.

Читайте також: Лукашенко заявив про необхідність «повернути Україну в лоно справжньої віри»

Раніше, у вересні, РФ та Білорусь проводили стратегічні навчання "Захід". За даними Міністерства оборони РФ, у них взяли участь близько 200 тис. військових, до 760 одиниць техніки та 15 кораблів.

На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто біля України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-