Канаду закликають негайно надати Україні оборонне озброєння

Канаду закликають негайно надати Україні оборонне озброєння

Укрінформ
Канаді слід негайно надати Україні летальне оборонне озброєння, аби стримати можливу російську агресію.

Як повідомляє Укрінформу, про це заявили у Центральній та східноєвропейській раді Канади (СЕЕС), що об’єднує близько 4,5 млн вихідців із центрально-східної Європи.

“Рада глибоко занепокоєна зростанням загрози російського військового вторгнення до України та рішуче закликає уряд Канади допомогти стримати російське насильство, негайно передавши оборонну зброю для підтримки захисту суверенітету України”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що “передача нелетального озброєння - це чудовий початок, але оборона України потребує зброї, спроможної завадити російським бомбардувальникам та гелікоптерам тероризувати українських цивільних й зупинити бронетехніку, здатну зруйнувати міста”.

Читайте також: Прем’єр Польщі назвав відмову Німеччини дати Україні зброю «великим розчаруванням»

“Канаді варто негайно дотриматися прикладу США та Великої Британії, направивши до України протитанкові та зенітні ракетні системи”, - наголосили в Раді.

У діаспорній організації також закликали Канаду “проявити лідерство у застосуванні різноманітних санкцій”. “Йдеться, зокрема, про санкції проти пов’язаних із Володимиром Путіним та його клептократичним урядом осіб, проти яких уже запровадили обмеження наші союзники”, - підсумували у СЕЕС.

Читайте також: До України прибула третя партія американської зброї

Як повідомлялося, Канада висловлює підтримку Україні, надає значну фінансову допомогу та навчає тисячі українських воїнів навичкам сучасного бою. Утім, досі Оттава відмовляється передавати Україні летальне озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-