Штати розгортатимуть додаткові сили в Європі за рішенням НАТО – Білий дім

Штати розгортатимуть додаткові сили в Європі за рішенням НАТО – Білий дім

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розгортатиме в Європі 8,5 тисяч американських військових у тісній координації із союзниками й партнерами по Північноатлантичному альянсу.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ці 8,5 тисяч військовослужбовців перебувають у готовності. І рішення про те, чи будуть вони розгорнуті, ухвалюватиметься в координації з нашими союзниками і партнерами по НАТО», - зауважила офіційна представниця адміністрації Байдена.

Читайте також: НАТО відповість на «безпекові» вимоги Москви цього тижня - Столтенберг

Вона підкреслила, що Сполучені Штати докладають ці зусилля, «щоб посилити підтримку в країнах на східному фланзі Альянсу».

У відповідь на запитання, чи розгортатимуться війська США в Україні, Псакі уточнила: «Президент Байден не має наміру, інтересу чи бажання вводити війська в Україну».

Вона підкреслила, що НАТО є «форумом для підтримки наших партнерів і країн східного флангу, і саме на цьому зосереджена увага».

Читайте також: Відповіддю на вимоги Путіна вивести сили НАТО зі Східної Європи стане їх нарощування – Гербст

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Пентагон офіційно заявив про підвищення бойової готовності окремих підрозділів та частин у зв’язку із ситуацією в Європі. Крім того, в оборонному відомстві США заявили про готовність розгорнути в разі потреби додаткові 8,5 тисяч американських військових для підтримки Сил швидкого реагування НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-