Відповіддю на вимоги Путіна вивести сили НАТО зі Східної Європи стане їх нарощування – Гербст

Відповіддю на вимоги Путіна вивести сили НАТО зі Східної Європи стане їх нарощування – Гербст

Укрінформ
Відповіддю НАТО на вимоги президента РФ Володимира Путіна вивести війська із східноєвропейських країн буде нарощування сил Альянсу та вступ до них нових членів, вважає директор Євразійського центру Атлантичної ради, експосол США в Україні Джон Гербст.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час конференції «Шість сценаріїв нового вторгнення Росії в Україну», організованої Атлантичною радою.

«Москва висуває в умовах нинішньої кризи вимоги щодо виведення всіх сил НАТО з країн, які вступили в НАТО після закінчення холодної війни. Але насправді зараз ми говоримо про нарощування сил НАТО на кордонах Росії. Тож якщо Москва вторгнеться в Україну і виявить на її кордонах 10-20 тисяч військових НАТО і натовську військову техніку, то чи поліпшаться її геополітичні позиції?» - сказав він.

За словами Гербста, Швеція та Фінляндія, які раніше не були зацікавлені у вступі в НАТО, зараз ведуть розмови про те, що Путін становить серйозну загрозу.

Читайте також: США готують «технологічні» санкції проти Росії

Гербст зазначив, що особи, які ухвалюють рішення в Кремлі, передусім Путін, розуміють, що матимуть справу з дуже серйозною реакцією з боку Заходу, яка завдасть великої шкоди Росії та її позиціям.

Росія також зустрінеться з реальним опором, який чинитиме Україна, підкреслив Гербст.

На його думку, Москва мала б «чогось навчитися зі своєї невдалої війни на Донбасі», де РФ покладалася на місцеве населення. Насправді війна на сході України налаштувала багатьох людей у цьому регіоні проти РФ.

Росія може захопити якусь частину України, додав він, але зазнає втрат й не зможе її утримувати.

Раніше Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) опублікував «шість варіантів», до яких може вдатися РФ щодо України.

Фото: https://pinchukartcentre.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-