Фінські вчені знайшли вже готові ліки, які блокують коронавірус

Фінські вчені знайшли вже готові ліки, які блокують коронавірус

Укрінформ
Дослідники з Університету Тампере виявили серед існуючих на ринку ліків препарати, що блокують коронавірусну інфекцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Спочатку дослідники відібрали потенційні препарати із бази даних, що містить тисячі ліків. 23 протиракові, протимікробні та противірусні ліки обрали для подальшого вивчення на клітинах людини. У результаті вчені виявили ефективний, на їхню думку, препарат для лікування коронавірусної інфекції.

Під час дослідів на людських клітинах було встановлено, що комбінація двох препаратів, бафетинібу і похідного стауроспорину (UCN-01), запобігає запаленню клітин та посилює дію один одного. За словами дослідників, ця комбінація також запобігає зараженню Дельта-варіантом коронавірусу.

Читайте також: Канада отримала першу партію пігулок від COVID-19

Професор біоінформатики з Університету Тампере Даріо Греко очолив дослідження. Воно поєднало безліч методів в універсальний спосіб, що може бути корисним і при лікуванні інших захворювань.

"Комплексна стратегія, яку ми розробили в цьому дослідженні, може застосовуватися і для пошуку ліків від інших захворювань", - заявив Греко.

Як повідомляв Укрінформ, фінські науковці виявили молекулу, яка блокує спайк-білки коронавірусу SARS-CoV-2 і захищає людину від зараження протягом кількох годин.

Фото: yle.fi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-