Сексуальне насильство у церкві: колишній Папа Бенедикт визнав, що дав хибні свідчення у суді

Сексуальне насильство у церкві: колишній Папа Бенедикт визнав, що дав хибні свідчення у суді

Укрінформ
Колишній Папа Римський Бенедикт XVI визнав факт надання неправдивої інформації під час розслідування справи про сексуальне насильство у його колишній мюнхенській архієпархії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Папа Бенедикт XVI визнав у понеділок, що був присутній на зустрічі 1980 року щодо справи про сексуальне насильство у церкві, будучи архієпископом Мюнхену. Папа заявив, що тоді помилково сказав німецьким слідчим, що його там не було.

В оприлюдненому минулого тижня звіті про зловживання в архиєпархії Мюнхену з 1945 по 2019 рік йдеться, що тодішній кардинал Йозеф Ратцінгер не вжив належних заходів проти священнослужителів у чотирьох випадках імовірних зловживань, коли він був її архієпископом у 1977-1982 роках.

На пресконференції в четвер у Мюнхені адвокати, які розслідували зловживання в церкві, заперечили твердження Бенедикта про те, що він не пам’ятає, щоб був присутній на зборах 1980 року для обговорення справи священика-гвалтівника.

Читайте також: Насильство над дітьми в католицькій церкві: у Франції оприлюднили дані за 70 років

За словами розслідувачів, це суперечить наявним у них документам.

Сьогодні колишній секретар Папи, архієпископ Георг Гансвайн сказав, що Бенедикт був присутній на зустрічі, але упущення (не покарання священників - ред.) «стало результатом недогляду під час редагування заяви», а «не проявом недобросовісності».

Читайте також: Папа Франциск прокоментував насильство у католицькій церкві, де жертвами стали 216 тисяч дітей

Як повідомлялося, колишній Папа Римський Бенедикт XVI не зміг протидіяти щонайменше чотирьом випадкам насильства над дітьми у католицькій церкві в Мюнхені, йдеться у доповіді німецької юридичної фірми Westpfahl Spilker Wastl (WSW. Папа Бенедикт, який тоді мав ім'я Йозеф Ратцінгер, обіймав посаду архієпископа Мюнхену з 1977 до 1982 року.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-