Японія радить своїм громадянам не відвідувати Україну через агресію РФ

Японія радить своїм громадянам не відвідувати Україну через агресію РФ

Укрінформ
Уряд Японії підвищив рівень небезпеки по всій території України до третього, таким чином не рекомендувавши своїм громадянам відвідувати країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС Японії.

"Зараз зростає напруженість на прикордонних територіях України через накопичення російських військ там, через це ситуація залишається непередбачуваною. Залучені країни докладають дипломатичних зусиль (для дипломатичних врегулювань ситуації - ред.), водночас є ймовірність, що ситуація швидко зміниться", - йдеться у повідомленні.

З огляду на це Японія вирішила підвищити рівень небезпеки до третього та рекомендує своїм громадянам утримуватися від подорожей по всій території України. Раніше третій рівень небезпеки було встановлено щодо таких територій, як АР Крим, Севастополь, Донецька та Луганська області.

У МЗС Японії також закликають своїх громадян слідкувати за офіційними повідомленнями уряду та, за можливості, покинути Україну.

"Поки здійснюються комерційні рейси, наполегливо рекомендуємо тим (громадянам Японії - ред.), хто перебуває в Україні, вилетіти з країни ними", - йдеться у заяві.

За даними міністерства, в Україні проживає близько 250 громадян Японії, в тому числі сім'ї співробітників посольства.

Читайте також: Путін усвідомлює, що після перших великих втрат в Україні армія не піде далі – командувач ООС

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний (санкціонований) від'їзд державних службовців із посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх сімей.

Велика Британія повідомила, що також відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх сімей.

Водночас Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їхніх сімей у зв'язку з загрозою наступу Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-