Австрія зараз не бачить потреби в евакуації дипломатів із України

Австрія зараз не бачить потреби в евакуації дипломатів із України

Укрінформ
Австрія має плани з евакуації свого посольства в Україні, але наразі потреби в цьому немає.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам глава МЗС Австрії Александер Шалленберг перед зустріччю Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі у понеділок.

"У нас, звичайно, є евакуаційні плани для нашого посольства у Києві. Але наразі ми їх не запускаємо, оскільки дуже важливим є, щоб наші очі та вуха були максимально присутніми саме зараз на цьому етапі", - заявив Шалленберг, коментуючи відповідне питання.

Він зазначив, що відповідні кроки та плани будуть втілені у разі, якщо ситуація стане загрозливою.

Читайте також: Розгортання територіальної оборони триває цілодобово – Резніков

Шалленберг також зазначив, що сьогоднішня зустріч глава МЗС країн Євросоюзу за віртуальної участі держсекретаря США – "це сильний сигнал трансатлантичної згуртованості, що США та ЄС займають єдину позицію", а також, що сторони дуже ретельно аналізують "загрозливу ситуацію" і спільно працюють над "сильною відповіддю у випадку військової агресії з боку Росії".

Читайте також: Стефанчук: Рада має логістичну стратегію на випадок російської агресії

Австрійський міністр зазначив, що "Росії має бути чітко зрозуміло: у випадку, якщо справа дійде до військової агресії, то буде дуже чітка та зрозуміла відповідь вільного світу".

Як повідомлялося, раніше з’явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів.

Велика Британія також відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їх родин у зв’язку із загрозою наступу з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-