Бельгія послаблює карантинні обмеження - що зміниться

Бельгія послаблює карантинні обмеження - що зміниться

Укрінформ
Бельгія оголосила про послаблення карантинних обмежень, незважаючи на рекордну кількість випадків коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Голова уряду країни Александер Де Кроо продовжив години роботи барів та ресторанів до опівночі з 23:00, дозволив цим закладам відновити прийом відвідувачів у приміщеннях, а також відкрити ігрові майданчики та боулінг-доріжки. За його словами, приміщення з гарною вентиляцією можуть приймати більше людей, ніж раніше.

Зміни почнуть діяти з наступної п’ятниці.

Читайте також: Швеція послабить карантин: що зміниться

"Причина, через яку ми можемо це зробити, полягає у тому, що в нас у країні такий високий рівень вакцинації", — сказав Де Кроо, додавши, що щеплені люди вдвічі рідше заражаються хворобою COVID-19 та на 90% рідше потребують лікування у медичних закладах.

Наразі близько 89% дорослих у Бельгії повністю вакциновані, а 67% також отримали бустерні щеплення.

Де Кроо повідомив, що з 1 березня первісна серія COVID-вакцинації буде дійсна лише протягом п'яти місяців, при цьому для продовження користування COVID-перепустками будуть потрібні бустерні щеплення, хоча сертифікати все ще будуть чинними в разі наявності негативного тесту або нещодавнього одужання від коронавірусної інфекції.

Читайте також: У Бельгії ввели в дію «коронавірусний барометр»

Зараз Бельгія переживає п'яту хвилю пандемії COVID-19, пік якої очікується не раніше, ніж за декілька тижнів. У понеділок у країні було зареєстровано понад 60 000 випадків захворювання, при цьому аналогічні показники фіксували у вівторок та середу. Проте кількість госпіталізацій зростає набагато повільніше, а кількість пацієнтів у реанімації скорочується.

Як повідомлялося, у світі, станом на ранок 22 січня, кількість хворих на COVID-19 становить 347 142 556 осіб. При цьому, одужали від недуги 276 740 145 осіб, 5 603 843 хворих померли.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-