Шойгу кличе міністра оборони Британії на переговори до Москви

Шойгу кличе міністра оборони Британії на переговори до Москви

Укрінформ
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу у відповідь на запрошення глави військового відомства Великої Британії Бена Воллеса провести в Лондоні переговори з питань безпеки запросив Воллеса до Москви.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Інтерфакс із посиланням на Міноборони РФ.

«Сергій Шойгу підтвердив своєму британському колезі готовність обговорювати всі актуальні питання безпеки і, ґрунтуючись на принципах взаємності, запропонував провести переговори в Москві, у будь-який зручний для британського міністра оборони час», - повідомляють у відомстві.

Міністр оборони РФ заявив, що відновлення контактів із Великою Британією сприятиме зниженню напруженості в Європі.

Шойгу надіслав Воллесу листа у відповідь, уточнили в Міноборони РФ.

Раніше, 17 січня, Воллес заявив про запрошення Шойгу до Лондона протягом наступних тижнів для обговорення спільних інтересів у сфері безпеки.

Цей обмін заявами відбувається на тлі низки переговорів між РФ і США, РФ і НАТО щодо вимог про гарантії безпеки, висунуті Росією у грудні. Водночас, РФ стягнула значні військові сили до кордонів України.

Читайте також: Глава Пентагону обговорив із Шойгу ситуацію біля кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, на Заході експерти розглядають декілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп уже розгорнуто поблизу кордонів України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-