США обіцяли дати письмову відповідь на запити Росії наступного тижня – Лавров

США обіцяли дати письмову відповідь на запити Росії наступного тижня – Лавров

Укрінформ
У Женеві завершилися півторагодинні переговори глави МЗС РФ Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена, присвячені російським пропозиціям щодо гарантій безпеки. За словами Лаврова, США обіцяють дати письмову відповідь наступного тижня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення ТАСС у Телеграмі.

«РФ та США домовилися, що Вашингтон наступного тижня передасть письмові відповіді на російські пропозиції щодо гарантій безпеки», - заявив Лавров.

Держінформагентства РФ уточнюють – Лавров «майже впевнений», що у письмовій відповіді США буде пасаж про Україну. При цьому глава МЗС РФ заявив: «Українське питання вимагає пильної уваги, але до нього не можна зводити всю проблему євробезпеки».

Планувалося, що переговори триватимуть довше – дві години. Після цього Лавров та Блінкен дають роздільні пресконференції.

Відкриваючи зустріч, глава МЗС РФ зазначив, що Москва не очікує якихось проривів від переговорів з держсекретарем США, але чекає на відповідь щодо гарантій безпеки.

Читайте також: Навіть якщо один російський солдат перетне кордон України, це буде вторгнення – Блінкен

Зустріч державного секретаря США Ентоні Блінкена та глави МЗС РФ Сергія Лаврова у Женеві – продовження «дипломатичного марафону» 10-13 січня. Тоді на переговорах між США, НАТО та РФ, а також у рамках ОБСЄ обговорювалися питання європейської безпеки та зниження напруженості навколо України, спровокованої Росією.

Під час переговорів, зокрема, на засіданні 12 січня у Брюсселі держави НАТО відмовили Росії у задоволенні її вимог щодо нерозширення НАТО та присутності військ блоку на східному фланзі (так звані гарантії безпеки).

13 січня Лавров заявляв, що Росія чекає на оформлену документально відповідь від США та НАТО щодо гарантій безпеки, запропонованих Москвою у грудні.

Читайте також: США обговорять з Україною результати переговорів із Лавровим

Держсекретар Блінкен під час візиту до Києва у середу дав зрозуміти, що на майбутню зустріч 21 січня у Женеві з Лавровим жодних паперів не везе. Він пояснив, що Сполученим Штатам потрібен додатковий час «для оцінки ситуації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-