Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує заперечення Голокосту

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує заперечення Голокосту

Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН у четвер підтримала внесену Німеччиною та Ізраїлем резолюцію, яка відкидає та беззастережно засуджує будь-яке повне чи часткове заперечення Голокосту як історичної події.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, документ підтримали 114 зі 193 держав, проти виступив лише Іран.

У тексті резолюції зазначається, що пам'ять про злочини націонал-соціалістів має ключове значення для запобігання новим актам геноциду, а «ігнорування історичного факту тих жахливих подій підвищує ризик, що вони повторяться».

Генасамблея «відкидає і беззастережно засуджує будь-яке повне або часткове заперечення Голокосту як історичної події» і «наполегливо закликає всі держави-члени беззастережно відкидати будь-яке повне або часткове заперечення Голокосту як історичної події або будь-яке спотворення його історії та будь-які дії, вчинені з цією метою», ідеться в документі.

Читайте також: Через 77 років розслідувачі встановили, хто міг видати нацистам родину Анни Франк

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вітає ухвалення цієї історичної резолюції, сказав журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

«Ми ніколи не повинні послаблювати пильність стосовно спроб заперечувати, спотворювати чи применшувати значення Голокосту, - сказав він. - Ми також повинні адаптуватися й реагувати на нові форми антисемітизму, які підживлюються невіглаством або поширюваними в Інтернеті теоріями змови. Сьогоднішня резолюція, ухвалена консенсусом, ясно дає зрозуміти, що всі держави-члени мають засудити заперечення Голокосту та активно боротися з ним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-