Прем’єри Польщі та Латвії: Захід не повинен піддаватися на шантаж Росії

Прем’єри Польщі та Латвії: Захід не повинен піддаватися на шантаж Росії

Укрінформ
Країни НАТО не повинні піддаватися на шантаж і погрози з боку Росії, тож Німеччина має заблокувати введення в дію газопроводу “Північний потік-2”.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві в середу заявили прем’єр-міністри Польщі і Латвії Матеуш Моравецький і Кріш’яніс Каріньш, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив Моравецький, тиск з боку Росії збільшується, відтак спільна позиція Заходу на ситуацію навколо України і те, що відбувається на східному фланзі НАТО, має бути рішучою.

“Не може бути поступок НАТО на погрози і шантаж з боку Росії. Тому, потрібно рішуче підкреслити, що наша позиція є однозначною: ми не погоджуємося на шантаж, зокрема газовий шантаж, які з’явився разом з будівництвом Nord Stream 2”,- підкреслив Моравецький.

Читайте також: Блінкен переконаний, що Nord Stream 2 є важелем впливу на Росію

За словами польського прем’єра, зараз критичний момент в історії з точки зору реалізації проєкту Nord Stream 2.

“Голос Латвії, голос Польщі однозначний: цей газопровід не повинен бути зміцненням арсеналу шантажу в руках, у розпорядженні президента Росії”, - підкреслив польський прем’єр Польщі.

Він закликав німецьких партнерів “опам’ятатися й усвідомити гігантський ризик, який пов'язаний з наданням Москві цього інструменту шантажу”.

Своєю чергою прем’єр Латвії наголосив, що для Росії загрозою є зміцнення демократії в Україні.

“У зв’язку з цим і військова реакція. У світлі цієї загрози ми маємо зберегти єдність, силу і не піддаватися на шантаж і тиск Кремля”, - наголосив Каріньш.

Читайте також: Глава Бундесверу не бачить зв’язку між деескалацією та Nord Stream 2

Як раніше повідомляло агентство, Штати не хочуть зараз накладати санкції на газопровід Nord Stream 2, бо це прибере потенційну зброю проти президента Росії Путіна.

Фото: PAP/Leszek Szymański

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-