Глава Бундесверу не бачить зв’язку між деескалацією та Nord Stream 2

Глава Бундесверу не бачить зв’язку між деескалацією та Nord Stream 2

Укрінформ
Міністр оборони ФРН, політик-соціалдемократ Крістіне Ламбрехт заявила, що не вважає за потрібне пов’язувати питання деескалації навколо України з питанням газопроводу «Північний потік-2».

Про це вона сказала в інтерв’ю радіо rbb, передає Укрінформ.

«Ми не повинні втягувати проєкт у цей конфлікт. Ми маємо вирішити його за допомогою переговорних форматів, наразі є така можливість, мусимо її використати, а не намагатися вирішити конфлікт за допомогою проєктів, які взагалі не мають до цього жодного відношення», – зазначила Ламбрехт.

Вона не відповіла на запитання кореспондента про те що в грудні, невдовзі після призначення на посаду, сама заявляла про необхідність посилення санкцій, зокрема проти найближчого оточення Путіна.

Читайте також: ЄС продовжив на пів року санкції проти Росії за агресію в Україні

Ламбрехт також назвала "дуже хорошим знаком" те, що наразі розпочалися переговори Рада НАТО-Росія. Це, на її думку, може зупинити ескалацію. Міністр вважає, що саме цей формат може стати платформою для зближення позицій.

Водночас вона підкреслила: «але також має бути ясно, що Москва не має права вето щодо того, яка країна може стати членом НАТО».

Нагадаємо: Рада НАТО-Росія не проводилася з 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-