Бербок обговорить ситуацію в Україні з американським, французьким і британським колегами

Бербок обговорить ситуацію в Україні з американським, французьким і британським колегами

Укрінформ
На запрошення міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок глави Держдепартаменту США Ентоні Блінкен, МЗС Франції Жан-Ів ле Дріан і Великої Британії Ліз Трасс проведуть у Берліні 20 січня переговори на тему загострення відносин між Україною й Росією.

Зустріч анонсувала на брифінгу речниця МЗС Німеччини Андреа Зассе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У центрі уваги переговорів у цьому форматі чотирьох буде продовження тісної координації на тему Росія-Україна», – заявила Зассе.

Зокрема, будуть обговорені діалогові формати, багато- та двосторонні зустрічі, які наразі проходять, увесь блок політичних і безпекових питань.

Окрім зустрічі у форматі квартету, заплановані двосторонні переговори Бербок з Блінкеном. Вони продовжать обговорення тем, розпочате раніше цього місяця під час візиту німецького міністра до Вашингтона.

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Гебештрайт повідомив, що глава Держдепартаменту зустрінеться також з канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Читайте також: Нарощування військ біля України дає Путіну змогу атакувати «в дуже короткі терміни» – Блінкен

Як повідомлялося, Блінкен після візитів до України й Німеччини планує зустрітися 21 січня з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві для обговорення, зокрема, шляхів деескалації навколо України.

Фото: Christoph Soeder/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-