Шотландія скасує COVID-обмеження попри циркуляцію штаму Омікрон

Шотландія скасує COVID-обмеження попри циркуляцію штаму Омікрон

Укрінформ
Карантинні обмеження, запроваджені для боротьби зі штамом коронавірусу Омікрон напередодні Різдва, будуть скасовані по всій Шотландії з наступного понеділка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Рішення уряду країни передбачає відкриття нічних клубів, полегшення правил соціального дистанціювання у барах та ресторанах, а також відновлення публічних заходів у приміщеннях. 

При цьому, громадян закликають залишатися «обережними» під час спілкування у великих групах, продовжувати працювати вдома та використовувати захисні маски, в той час, як COVID-сертифікати продовжують використовуватися для масштабних заходів.

Читайте також: Штам Омікрон спричинив понад 90% випадків COVID-19 в Англії

З понеділка в Шотландії також буде скасовано норму, що вимагає дотримуватись кількісного обмеження у не більш як три сім’ї, під час зборів вдома.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен сказала, що останні дані «дають нам впевненість у тому, що ми подолали пік хвилі штаму Омікрон».

Як повідомлялося, у світі, станом на 18 січня, кількість хворих на COVID-19 становить 331 558 873. При цьому 269 090 317 осіб одужали, 5 563 790 хворих померли.

Читайте також: У Франції - найбільша кількість госпіталізацій з COVID-19 за понад рік

Раніше керівник відділу вірусології берлінської клініки Charitе Крістіан Дростен висловив переконання, що більш м’який, але заразний штам коронавірусу Омікрон згодом "переведе" нинішню пандемію в ендемію, а також, що кожен перехворіє COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-