В Японії хочуть скоротити викиди вуглекислого газу на 46%

В Японії хочуть скоротити викиди вуглекислого газу на 46%

Укрінформ
В Японії прагнуть скоротити викиди вуглекислого газу на 46% до 2030 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіду під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі, що проходить у Давосі 17-21 січня 2022 року.

“Для того, щоб виконати цілі Паризької угоди, Японія хоче забезпечити до 2030 року скорочення на 46% викидів вуглекислого газу”, - сказав він.

Читайте також: Температура світового океану шостий рік поспіль б’є історичні рекорди

За його словами, після аварії на Фукусімі ставлення населення країни до атомної енергетики недовірливе. Ситуація дуже складна з енергопостачанням, економіка є вразливою.

“Для того, щоб розв'язувати цю проблему, державний та приватний сектори працюватиму пліч-о-пліч з тим, щоб забезпечити інновації та забезпечити енергопостачання”, - підкреслив він.

А ще зазначив, що є ціла низка викликів, зокрема, пандемія, зміни клімату, зростаюча бідність.

Читайте також: Amazon допомагає дослідникам вивчати, як «приглушити» Сонце

Варто зазначити, що Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

Як повідомляв Укрінформ, Японія планує запустити перший у світі “екосупутник”. Представники японської компанії Sumitomo Forestry та Кіотського університету розробляють супутник із дерева, який планується запустити вже у 2023-му році.

За словами розробників, супутник, чия зовнішня сторона буде зроблена з дерева, згорить при повторному вході в атмосферу Землі після завершення роботи. Таким чином космічний апарат створюватиме менше навантаження на навколишнє середовище.

Крім того, використання дерева буде дешевшим, ніж алюмінію. Оскільки електромагнітні хвилі можуть проникати в деревину, супутник може містити антену всередині.

Читайте також: Останні сім років були найспекотнішими в історії спостережень - кліматологи ЄС

Сам супутник являтиме собою куб із 10-сантиметровими сторонами. Його зовнішні сторони будуть покриті деревом і сонячними елементами, а всередині він триматиме електронну підкладку.

Запуск супутника запланований на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-