Папа Римський передасть €100 тисяч допомоги для мігрантів на кордоні Польщі та Білорусі

Папа Римський передасть €100 тисяч допомоги для мігрантів на кордоні Польщі та Білорусі

Укрінформ
Папа Римський Франциск передасть 100 тисяч євро на допомогу мігрантам, які перебувають на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомила Дикастерія служіння цілісному людському розвитку, передає Укрінформ із посиланням на Vatican News.

"...Святіший Отець вирішив надіслати грошову допомогу в розмірі 100 тисяч євро на підтримку мігрантів, що перебувають на кордоні між Польщею та Білоруссю, а також для «Карітас Польщі», що сприяє подоланню міграційної кризи на кордоні між цими двома країнами", - йдеться у повідомленні.

Крім того, понтифік через дикастерію надіслав грошову допомогу у сумі 100 тисяч євро постраждалим від тайфуну «Рай», який уразив Філіппіни у грудні 2021 року. За даними ООН, в 11 регіонах країни від стихійного лиха постраждали близько 8 мільйонів людей, завдано значної матеріальної шкоди.

Читайте також: З Білорусі в Польщу знову проривалися мігранти - жбурляли каміння та колоди

Ця допомога буде надіслана місцевій Церкві та призначена дієцезіям, що найбільше постраждали, і спрямована на підтримку найбільш потребуючих.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, побудувала тимчасові загородження з колючого дроту. Варшава планує побудувати до червня постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів. Будівництво “стіни” розпочнеться наприкінці січня.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-