Кожен третій житель Фінляндії підтримує вступ до НАТО

Кожен третій житель Фінляндії підтримує вступ до НАТО

Опитування
Укрінформ
Майже третина громадян Фінляндії (28%) виступають за приєднання своєї країни до Північноатлантичного альянсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Helsinki Times.

Водночас 42 відсотки виступають проти ідеї вступу Фінляндії до НАТО, свідчать дані опитування, проведеного на замовлення Helsingin Sanomat.

Частка респондентів, які підтримують ідею приєднання до НАТО, зросла на вісім відсоткових пунктів від попереднього опитування, що відбулося близько двох років тому.

Таким чином, підтримка вступу до НАТО зросла в країні до найвищого рівня за увесь час. Із 2002 року Helsingin Sanomat 23 рази запитував представників громадськості Фінляндії про їхні погляди щодо співпраці з альянсом.

Читайте також: Росія бреше про НАТО, щоб виправдати агресію проти України - міністр оборони Британії

Число противників вступу до НАТО завжди було не менше 53% та не більше 68%. Наразі у Фінляндії - лише 42% опонентів членства країни в альянсі. Ще одна велика зміна – рекордна частка тих, хто не визначився. 30% респондентів сказали, що не можуть висловити свою позицію щодо членства у НАТО.

Як повідомлялося, минулого року, президент Фінляндії Саулі Нііністьо підтвердив, що його країна не виключає можливості вступу до НАТО. Фінляндія, а також Швеція, не входять до НАТО, але останніми роками на тлі загострення відносин із Москвою активно поглиблюють співпрацю з альянсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-