Президенткою Європарламенту стала Роберта Мецола

Президенткою Європарламенту стала Роберта Мецола

Оновлено
Укрінформ
На посаду президента Європарламенту обрано чинного першого віцепрезидента Роберту Мецолу (Roberta Metsola, ЄНП, Мальта), яка з 11 січня виконувала обов’язки глави ЄП після смерті Давіда Сассолі.

Кандидатуру Мецоли підтримали 456 депутатів із 606 присутніх під час першого туру голосування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Для обрання на посаду президента Європарламенту кандидатові було достатньо набрати понад 309 голосів.

Читайте також: Європарламент стежить за справою Порошенка - депутатка від Литви

Як повідомлялося, на посаду президента ЄП було четверо кандидатів: Роберта Мецола (ЄНП, Мальта), Аліс Кунке (Зелені, Швеція), Косма Злотовський (Консерватори й реформісти, Польща), Сіра Рего (Європейські об'єднані ліві, Іспанія).

Своєю чергою Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль привітав Роберту Мецолу (Roberta Metsola) з обранням на посаду президента Європейського парламенту та висловив сподівання на подальшу продуктивну співпрацю України з цієї інституцією.

Про це глава уряду написав у Твітері.

“Мої вітання Роберті Мецолі з обранням на посаду президента Європейського парламенту. Розраховуємо, що співпраця між Україною та Європарламентом так само продуктивно розвиватиметься й надалі”, - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Нового президента Європарламенту оберуть 18 січня

Він побажав Мецолі успіхів у роботі на благо всієї Європи.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав Роберту Мецолу з обранням на посаду Президента Європейського Парламенту.

Про це у Фейсбуці пише спікер українського парламенту.

“Щирі вітання Роберті Мецолі з обранням на посаду Президента Європейського Парламенту. Очікую на плідну співпрацю і посилення партнерства між Верховною Радою України та Європейським Парламентом”, - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 11 січня в Італії у лікарні помер Президент Європарламенту Девід Сассолі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-