Данія пом’якшила карантин попри рекордну кількість COVID-випадків

Данія пом’якшила карантин попри рекордну кількість COVID-випадків

Укрінформ
У Данії скасували деякі обмеження, запроваджені у зв'язку з пандемією коронавірусу, та дозволили відновити роботу деяких закладів, незважаючи на поширення в країні штаму Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP

Данські кінотеатри, зоопарки, музеї та театри знову можуть зустрічати відвідувачів. Обмеженій кількості глядачів також було дозволено відвідувати спортивні заходи у приміщенні та на відкритому повітрі.

Як зазначається, уряд планує з 31 січня ще більше послабити карантинні обмеження в Данії.

Міністр охорони здоров’я Данії Магнус Хейніке заявив журналістам на початку цього тижня, що уряд уважно стежить за ситуацією з пандемією та «не підтримав би послаблення карантину, якби не було чіткого бачення як наших, так і зовнішніх експертів».

Читайте також: У Данії робитимуть четверте щеплення проти COVID-19 групам високого ризику

Голова уряду країни Метте Фредеріксен заявила, що скасування обмежень ґрунтується на рекомендаціях спеціальної консультативної групи з питань охорони здоров'я.

Водночас, як повідомляє Reuters, 17 січня у Данії зареєстрували рекордну кількість нових випадків коронавірусу з початку епідемії  - 28 780 випадків за добу. 

Зазначається, що Данія має високий рівень COVID-вакцинації, чотири з п’яти громадян вже отримали два, а трохи більше половини населення - три щеплення.

У світі станом на ранок 17 січня кількість хворих на COVID-19 становить 328 826 023 особи. Одужали 267 714 615 осіб, 5 557 754 хворих померли.

Фото: Adrienne murray

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-