У Данії робитимуть четверте щеплення проти COVID-19 групам високого ризику

У Данії робитимуть четверте щеплення проти COVID-19 групам високого ризику

Укрінформ
Органи охорони здоров’я Данії будуть пропонувати четверту дозу вакцини від COVID-19 людям, які, як вважається, мають ризик важкого перебігу захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Як зазначається, близько 55% населення Данії вже отримали бустерну дозу вакцини. Невеликій кількості людей, в першу чергу хворих на артрит, вже запропонували пройти ще одне щеплення – четверту дозу вакцини – призначену для підвищення ослабленого імунітету.

Читайте також: В Іспанії робитимуть бустерні щеплення усім дорослим

Запрошення на "другий бустер" буде розіслано більшій кількості людей з кінця цього тижня, повідомив директор Управління охорони здоров’я Данії Сорен Брострьом.

"Це люди, які знаходяться у групі найвищого ризику. Це онкохворі, хворі з імунотерапією та люди з імунодефіцитом. Їм також запропонували третю дозу серед перших груп на початку осені", – сказав він.

Читайте також: Угорщина пропонуватиме всім охочим четверту бустерну дозу COVID-вакцини

Брострьом також сказав, що органи охорони здоров'я Данії розглядають можливість дати четверту дозу вакцини мешканцям будинків для літніх людей та "дуже старим людям".

Нагадаємо: у світі станом на ранок 14 січня зафіксували 320,944,953 випадків коронавірусу. При цьому 264,105,068 осіб одужали, 5,539,160 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-