Вперше за 28 років страйкують пивовари Heineken

Вперше за 28 років страйкують пивовари Heineken

Укрінформ
У Нідерландах працівники компанії Heineken вперше страйкують з 1994 року, вимагаючи кращого колективного договору.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Співробітники Heineken страйкують на пивоварнях у Зотервоуде та Ден Бош. Це вперше з 1994 року страйкує персонал компанії. Вони припинили роботу на 24 години”, - йдеться у повідомленні.

Працівники постачальника безалкогольних напоїв Vrumona, що входить до групи Heineken, також оголосили страйк.

Наразі невідомо скільки саме співробітників бере участь в акції.

Читайте також: Через коронакризу в Чехії скоротилось виробництво пива

Зазначається, що працівники хочуть більшої заробітної плати для 1 250 людей у ​​трьох бізнес-підрозділах. У вівторок переговори з цього питання зупинилися. З минулого літа обговорюється питання щодо заробітної плати та умови працевлаштування за трьома різними колективними договорами.

Heineken згоден підвищити заробітну плату на 1,5 відсотка цього року та 2 відсотки наступного року. У компанії стверджують, що коронакриза сильно вдарила по бізнесу. Через жорсткий карантин обороти в галузі громадського харчування різко впали.

Читайте також: Пандемія змусила німців пити ще менше пива

До коронакризи було погоджено підвищення заробітної плати на 7,5 відсотка протягом двох років, але цей колективний договір зараз закінчується.

Профспілка каже, що розуміє наслідки коронакризи, але також вірить, що для працівників можна створити кращі умови. У першому півріччі 2021 року компанія отримала півмільярда прибутку. Також оголосили, що учасники акції знову припинять свою роботу наступного понеділка о 15:00.

Як повідомляв Укрінформ, для запобігання швидкому поширенню нового штаму Омікрон у Нідерландах включно до 14 січня 2022 року закрито кафе, бари, ресторани, розважальні центри, перукарні, салони краси та спортзали. Залишаються відкритими лише супермаркети, аптеки та магазини першої необхідності. Професійні спортивні змагання проводитимуться, але без глядачів. Усі навчальні заклади також закриті. Мешканців країни закликають працювати вдома та приймати не більше двох гостей на день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-