Молдова посилила «ковідні» обмеження і продовжила надзвичаний стан

Молдова посилила «ковідні» обмеження і продовжила надзвичаний стан

Укрінформ
У Молдові до 15 березня продовжили надзвичайний стан в охороні здоров'я через поширення коронавірусу, в зв'язку з чим у країні запровадили нові обмеження.

Таке рішення ухвалила 13 січня комісія з НС в охороні здоров'я, про що в уряді повідомили лише наступного дня, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Так, з 17 січня тим, хто в'їжджає в країну, потрібно буде надати один з чотирьох документів, що підтверджують відсутність коронавірусу: сертифікат (паперовий або в електронному форматі) про повний курс вакцинації (дійсний через 14 днів); медичний висновок, що підтверджує, що людина за останні півроку перехворіла на коронавірус; тест, що підтверджує наявність антитіл (дійсний три місяці з моменту здачі); експрес-тест або ПЛР-тест, зроблені за 48 та відповідно 72 години до в'їзду в країну.

Ті, хто не нададуть ці документи, мають провести 14 днів на карантині.

Однак його можна буде перервати на сьомий день, якщо ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19 покаже негативний результат.

Від карантину звільняються лише діти до 12 років, які не мають симптомів інфікування, учні до 18 років, які приїхали на навчання в Молдову, громадяни, які прибули на лікування, транзитні пасажири, які мають залишити Молдову протягом 24 годин.

До 17 січня діють правила, згідно з якими при в'їзді з країн червоної зони всі, незалежно від того, вакцинована людина чи ні, мають пред'являти результати ПЛР-тесту.

Також у ресторанах міст «помаранчевої» зони необхідно буде пред'являти сертифікат про вакцинацію.

Читайте також: У Кишиневі оголосили «помаранчевий код» COVID-небезпеки

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 14 січня кількість хворих на COVID-19 становить 320 959 141. При цьому 264 111 765 осіб одужали, 5 539 206 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-