У Кишиневі оголосили «помаранчевий код» COVID-небезпеки

У Кишиневі оголосили «помаранчевий код» COVID-небезпеки

Укрінформ
Через пандемію коронавірусу COVID-19 у Кишиневі оголосили надзвичайний стан у галузі громадського здоров'я, який діятиме до 15 березня.

Таке рішення ухвалила столична комісія громадського здоров'я на засіданні 13 січня, повідомляє Укрінформ з посиланням на NewsMaker

У рішенні комісії сказано, що в Кишиневі оголосили "помаранчевий код" ковід-небезпеки. У муніципальних медзакладах знову відкриють відділення для пацієнтів із коронавірусом. Також у рішенні комісії нагадали, що жителі Кишинева, як і раніше, мають носити маски в закритих громадських місцях, на зупинках та в громадському транспорті, дотримуватися соціальної дистанції та дезінфікувати руки.

"Помаранчевий код" передбачає, що школи працюватимуть у звичайному режимі, але з дотриманням усіх заходів безпеки, а коледжі та університети — в онлайн-режимі (за винятком практичних занять).

До медико-санітарних закладів та центрів розміщення хворих з ковідом відвідувачі не зможуть увійти.

Державні та приватні підприємства, компанії, установи працюватимуть за двома принципами: якщо специфіка роботи дозволяє, роботодавець має запровадити режим віддаленої роботи (для якого числа працівників - не уточнюється). А також якщо не виходить перевести співробітників на віддалений режим роботи, роботодавець має забезпечити робочий процес позмінно, щоб між першою та другою зміною було годинне вікно.

Бари, кафе та ресторани в «помаранчевій зоні» можуть повністю заповнювати свої тераси. Однак у закритих приміщеннях кількість гостей не повинна перевищувати 35% усіх посадочних місць у закладі. Якщо відвідувачі мають ковід-сертифікати, — приміщення можна заповнити на 75%.

Читайте також: Омікрон у Європі: за тиждень - понад 7 мільйонів нових випадків

Весілля та хрестини в населених пунктах «помаранчевої зони» можна проводити, тільки якщо всі присутні на заході нададуть ковід-сертифікат, а на кожного відвідувача припадатиме щонайменше 2 кв. м. Якщо всі ці умови дотримані, на захід можна запрошувати 200 осіб (у закритих просторах) та 250 осіб (у відкритих).

Відвідувачі спортзалів та фітнес-клубів мають пред'явити на вході ковід-сертифікати, а власники - забезпечити в приміщенні кожному відвідувачу мінімум 7 кв.м. Групові заняття скасовуються.

На спортивні заходи, організовані і у відкритих, і у закритих приміщеннях, відвідувачі мають приходити з ковід-сертифікатами, а організатори зможуть заповнити трибуни лише на 50%.

Театри та кінотеатри зможуть лише на 50% заповнити свої зали, при цьому всі відвідувачі мають пред'явити ковід-сертифікати.

У нічні клуби без сертифікатів теж не можна заходити, а адміністратори мають розрахувати, щоб на кожного гостя припадало в приміщенні 7 кв.м.

На заходи, організовані на відкритому повітрі, можуть прийти до однієї тисячі людей, але всі повинні мати ковід-сертифікати.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 13 січня кількість хворих на COVID-19 становить 317 627 277 осіб. При цьому 262 893 376 осіб одужали, 5 531 118 хворих померли. 

Фото: МОЗ Молдови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-