Польща розширить свої стратегічні резерви на зброю та амуніцію

Польща розширить свої стратегічні резерви на зброю та амуніцію

Укрінформ
Сейм Польщі проголосував у четвер за розширення стратегічних резервів країни продукцією військового призначення.

За зміни до закону про стратегічні резерви проголосували 234 депутати Сейму, 126 законодавців виступили проти, 81 утримався, передає кореспондент Укрінформу.

Змінами до закону передбачається розширення стратегічних запасів країни на продукцію військового призначення: зброю, амуніцію, вибухові матеріали, продукцію та технології військового і поліцейського призначення.

Метою цих змін є більш ефективний захист Польщі та її громадян від нових загроз, особливо гібридного характеру. Під час першого читання голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик підкреслював, що упродовж останніх кількох місяців Польща стала об’єктом гібридної атаки зі сходу, відтак до нових викликів треба адаптувати законодавство й адміністрацію. Одним із таких викликів є швидке поповнення запасів, що використовуються Прикордонною службою, армією та поліцію, які залучені в операції захисту польсько-білоруського кордону.

Читайте також: Польща почне будувати «стіну» на кордоні з Білоруссю наприкінці січня

Відповідно до закону, урядове агентство стратегічних резервів Польщі зможе підписувати угоди на постачання, готовність до виробництва, збереження певного асортименту продукції чи надання послуг.

Урядовий законопроєкт про зміни до закону про стратегічні резерви був ухвалений на засіданні Ради міністрів 11 січня, а 12 січня відбулося його перше читання у комісії Сейму з питань внутрішніх справ та адміністрації. Відтак у четвер, 13 січня, він був поставлений на голосування у сесійній залі польського парламенту.

Закон набуде чинності упродовж 14 днів після оприлюднення у віснику законів.

Як відомо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано приблизно 40 тис. спроб нелегально перетнути кордон.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Читайте також: Мігранти за підтримки білоруських силовиків влаштували провокації на кордоні з Польщею

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м. Будівництво “стіни” має розпочатися наприкінці січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-