Мігранти за підтримки білоруських силовиків влаштували провокації на кордоні з Польщею

Мігранти за підтримки білоруських силовиків влаштували провокації на кордоні з Польщею

Укрінформ
Групи мігрантів з Близького Сходу загальною чисельністю 20 осіб напередодні, 3 січня, намагалися нелегально перетнути польсько-білоруський кордон.

Про це інформує Прикордонна служба РП, передає Укрінформ.

“Учора, 3 січня, польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 20 осіб”, - йдеться в повідомленні.

Польські патрулі продовжують фіксувати активні дії білоруських служб, які допомагають мігрантам нелегально перетинати кордон.

Як зазначається, сьогодні вранці на відрізках відповідальності прикордонних застав у Черемсі та Дубічах Церковних групи іноземців чисельністю 5 і 10 осіб кидали у польські патрулі камінням. Водночас представники білоруських служб осліплювали їх лазерами та ліхтарями.

Як зазначила у коментарі РАР речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, у вівторок вранці на польсько-білоруському сталося декілька провокацій. За її словами, 10 осіб в районі Дубіч Церковних кидали камінням у польських прикордонників, переміщуючись уздовж лінії кордону. Ймовірно, вони відвертали увагу від місця неподалік, де було пошкоджено загородження і куди мала прямувати інша група мігрантів. Однак, вони цього не встигли зробити.

В районі Черемхи п'ятьом іноземцям, за підтримки білоруських силовиків, вдалося форсувати загородження і потрапити до Польщі. Їх було затримано.

Тим часом, напередодні ввечері на відрізку кордону у Бобровниках виявлено п’ятьох іноземців з Африки (громадяни Кот д’Івуару, Гани, Камеруну, Конго і Габону), які переправилися на польський бік кордону через річку Супрасль. Їх було затримано.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, побудувала тимчасові загородження з колючого дроту. Варшава планує побудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-