Виведення «миротворців ОДКБ» з Казахстану завершиться 19 січня – Шойгу

Виведення «миротворців ОДКБ» з Казахстану завершиться 19 січня – Шойгу

Укрінформ
Виведення сил країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) з Казахстану, що стартував у четвер, завершиться 19 січня. 

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Інтерфакс із посиланням на міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

«Затвердили рішення про поетапне виведення (військових - ред.) та передачу об'єктів під охорону Казахстану», - заявив Шойгу на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

За словами Шойгу, процес повернення «миротворців» розпочнеться сьогодні, 13 січня. Він додав, що завтра на 14 літаках буде вивезено з Казахстану «миротворців» Вірменії, Таджикистану, Білорусії. «Киргизькі колеги виходять – з урахуванням того, що вони поруч, – своїм ходом. Далі, протягом п'яти днів, у міру передачі об'єктів здійснюватиметься виведення і миротворчих сил, що залишилися», - сказав міністр оборони РФ.

Путін, у свою чергу, заявив, що контингент ОДКБ виконав своє завдання в Казахстані, «російським миротворцям» час повертатися додому.

Раніше повідомлялося, що поетапне виведення сил ОДКБ з Казахстану здійснюватиметься, починаючи з 13 січня поточного року, протягом 10 днів.

Читайте також: Протести в Казахстані вперше прокоментували в родині Назарбаєва

Як повідомляв Укрінформ, президент Казахстану Токаєв заявив про завершення військової місії країн Організації Договору про колективну безпеку в Казахстані.

У Казахстані 2 січня розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ. Незабаром вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації Договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1 000 осіб постраждало внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 госпіталізовано.

На всій території країни було запроваджено режим надзвичайного стану.

7 січня президент Казахстану наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

12 січня Токаєв достроково зняв надзвичайний стан у деяких регіонах.

У місті Алмати станом на 13 січня правоохоронці вже затримали 1 925 учасників акцій протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-