Президент Казахстану наказав відкривати вогонь на ураження без попередження

Президент Казахстану наказав відкривати вогонь на ураження без попередження

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хабар 24.

За словами президента, ситуація в Алмати стабілізована, проте терористи, як і раніше, завдають збитків державі та приватному майну, застосовують зброю стосовно громадян.

«Правоохоронним органам та армії мною надано наказ відкривати вогонь на ураження без попередження», - заявив Токаєв у своєму зверненні.

Він відкинув заклики з-за кордону з приводу проведення переговорів для мирного врегулювання проблеми: «Яка дурість! Які можуть бути переговори із злочинцями, вбивцями? Нам довелося мати справу із озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тож їх треба знищувати. Сили правопорядку морально та технічно готові до виконання цього завдання», - наголосив він.

Токаєв також висловив подяку тим, хто відповів на заклик про допомогу очільникам ОДКБ і запевнив, що «цей контингент (миротворці від ОДКБ - ред.) прибув до нашої країни на короткостроковий період для того, щоб сприяти у наведенні конституційного ладу, для реалізації функцій прикриття та забезпечення».

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 осіб.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ажар Ґініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-