Папа Франциск засудив поширення фейків проти COVID-вакцинації

Папа Франциск засудив поширення фейків проти COVID-вакцинації

Укрінформ
Папа Римський у своєму посланні підтримав кампанію вакцинації проти COVID-19 та вказав на хибність намагань переписати історію задля «захисту різноманіття».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Під час виступу перед дипломатами майже 200 країн, з якими Ватикан має відносини, понтифік згадав про кризу довіри. За його словами, вона призвела до поширення світогляду, який «заперечує усі природні принципи людства та культурне коріння, що лежить в основі ідентичності багатьох людей».

Франциск указав на хибність так званої «культури скасування» (cancel culture), яка під гаслами «захисту різноманіття» займається переписуванням або запереченням історії. Як уточнює Reuters, ідеться про поширену останнім часом практику засудження історичних постатей або сучасних зірок, чиї погляди суперечать новим тенденціям «різноманіття» (наприклад, знесення статуй Христофора Колумба).

Зазначається, що Папа також засудив «безпідставну» кампанію дезінформації, спрямовану проти COVID-вакцинації. Він нагадав, що у тих країнах, які успішно проводять щеплення населення, зменшилася тяжка захворюваність. Франциск наголосив, охорона здоров’я є моральним обов’язком, і закликав усіх католиків вакцинуватися, як зробив він сам.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський під час традиційної щорічної зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому Престолі, закликав міжнародну спільноту докласти всіх зусиль для припинення війни у різних частинах світу і знайти прийнятні та тривалі рішення для досягнення миру в Україні.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-