Більшість німців підтримують запуск Nord Stream 2

Більшість німців підтримують запуск Nord Stream 2

Опитування
Укрінформ
Більшість жителів Німеччини виступають за введення в експлуатацію російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного інститутом Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD та видання Die Welt, передає Укрінформ із посиланням на Deutsche Welle.

Відповідно до них, німці втрачають довіру до Росії. Але попри це шість із десяти опитаних підтримують думку, що газопровід «Північний потік-2» має бути введений в експлуатацію.

За даними опитування, лише серед респондентів, які симпатизують партії «Союз-90»/«Зелені», противників газопроводу було більше, ніж його прихильників (55% проти 34%).

Найбільшу ж підтримку російський газопровід отримав на сході Німеччини (70%). Але й на заході за завершення проєкту висловилася більше як половина опитаних (57% проти 30%).

Нагадаємо: Європарламент закликає зупинити будівництво газопроводу, а німецькі природоохоронні організації подавали скарги, щоб заморозити прокладання труб. Але в уряді Німеччини відповідали, що не можуть зупинити процес, адже проєкт будівництва схвалили багато років тому, а його скасування загрожувало б судами проти країни.

Росія після запуску газогону отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною значних доходів від його транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-