Німеччина вдосконалює карантинні обмеження

Німеччина вдосконалює карантинні обмеження

Укрінформ
Центральний і земельні уряди Німеччини під час відеонаради 7 січня погодили адаптовані до ситуації карантинні обмеження.

Про них, повідомляє кореспондент Укрінформу, поінформував канцлер ФРН Олаф Шольц.

Залишається вимога носити маски FFP2 у приміщеннях, магазинах і транспорті; збиратися компаніями можуть не більше 10 вакцинованих осіб, для невакцинованих спілкування обмежено одним домогосподарством, плюс ще максимум 2 особи з іншого домогосподарства.

Відвідання закладів і заходів культури, а також магазинів роздрібної торгівлі залишається доступним лише для вакцинованих. Винятки можливі для дітей та молоді до 18 років.

Доступ до закладів гастрономії (ресторани, кафе, бари, паби тощо) буде дозволений вакцинованим, але за умови наявності в них додатково свіжого негативного тесту. Звільняються від тестування лише ті, хто отримав бустерну дозу.

Нічні клуби та танцзали залишаються закритими до подальшого повідомлення.

Влада радить усім за можливості працювати дистанційно.

Водночас скорочено строк перебування на карантині з 14 до 10 днів.

Політики констатували, що вжиті до цього часу заходи, зокрема, обмеження контактів і кампанія з ревакцинації, сприяли тому, що останніми тижнями варіант Омікрон не поширився в Німеччині так швидко, як можна було очікувати, виходячи з досвіду інших країн. Але з огляду на вірулентність цієї мутації очевидним стає, що після свят варто готуватися до значного збільшення захворюваності.

Експерти вважають, що попри те, що Омікрон є більш заразним, власне хвороба протікає не так важко, як при Дельті. Вони також підкреслюють важливість ревакцинації, насамперед вакцинами Moderna та BioNTech, для зниження ризику інфікування та важкого перебігу захворювання. Федеральний уряд і уряди земель хочуть провести ще 30 мільйонів щеплень з цього моменту й до кінця січня. За трохи більше ніж місяць до Нового року вдалося щепити таку ж кількість людей.

Федеральний канцлер і глави урядів федеральних земель зустрінуться знову 24 січня, щоб обговорити ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-