Група українців не змогла вилетіти з Алмати, посольство з ними на зв’язку

Група українців не змогла вилетіти з Алмати, посольство з ними на зв’язку

Укрінформ
Група українських громадян у середу ввечері не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту. Посольство підтримує зв’язок із пасажирами та з’ясовує можливість здійснення цього рейсу.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив відповідним підрозділам дипломатичної служби зосередитися на захисті інтересів українських громадян у Казахстані.

За словами Ніколенка, ситуація ускладнюється введенням надзвичайного стану в Казахстані, нестабільною роботою мобільного зв’язку та Інтернету. Частково обмежено рух регіонального пасажирського транспорту, суттєво затримуються або скасовуються міжнародні авіарейси.

«Вчора ввечері група українських громадян не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту. Дипломати допомогли українцям із пошуком місць для ночівлі. Нині посольство з‘ясовує із адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв‘язок із пасажирами. За інформацією МЗС, аеропорт Нур-Султана працює в штатному режимі. Сьогодні планується рейс до Києва», - сказав Ніколенко.

Він додав, що Україна очікує від казахстанської влади неухильного забезпечення безпеки українських громадян, надання їм повного сприяння, зокрема і тим українцям, які воліють залишити територію Казахстану.

Ніколенко закликав наших співгромадян уникати місць масових заходів, насамперед у великих містах, виявляти підвищену пильність і обережність, а також зареєструватися в електронній системі «ДРУГ» (https://friend.mfa.gov.ua), щоб дипломати могли вчасно надати допомогу.

«Хочу всіх заспокоїти: Українська держава своїх громадян не залишить напризволяще. Подальші кроки МЗС та інших відомств задля захисту інтересів українців у Казахстані коригуватимуться залежно від розвитку безпекової ситуації», - запевнив речник МЗС.

Він повідомив, що посольство України в Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи. У разі загрози життю чи безпеці, українці можуть звернутися по допомогу за номером телефону: +7 705 755 66 10 або на електронну пошту: emb_kz@mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Казахстані під час масштабних антиурядових демонстрацій протестувальники взяли під контроль аеропорт найбільшого міста країни Алмати.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області на заході Казахстану). Вони переросли у масові протести, попри те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено зниження цін на газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-