Макрон обіцяє залишити невакцинованих французів «без кави, театру та кіно»

Макрон обіцяє залишити невакцинованих французів «без кави, театру та кіно»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон попередив, що має намір ускладнити життя французам, які не були вакциновані проти COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

«Я дійсно хочу завдати їм клопоту, і ми продовжимо робити це – до кінця», – сказав Макрон.

У своєму інтерв'ю французькій газеті Le Parisien у вівторок Макрон сказав, що, хоча він не «вакцинуватиме силоміць», він сподівається заохотити людей отримати щеплення, «максимально обмеживши їхній доступ до діяльності у громадському житті».

«Я не відправлятиму (невакцинованих людей - ред.) до в'язниці… Тому ми маємо повідомити їм, що з 15 січня ви більше не зможете ходити до ресторану. Ви більше не зможете ходити на каву, ви більше не зможете ходити до театру, більше не зможете ходити в кіно», - сказав він.

Його політичні опоненти заявили, що різкі висловлювання, які Макрон використав в інтерв'ю, не гідні президента.

Такі коментарі Макрона з'явилися після того, як законопроєкт про ковідні сертифікати було відкладено через опозиційних депутатів, які об'єдналися проти уряду.

Дебати в парламенті щодо законопроєкту, що забороняє невакцинованим людям брати участь у більшій частині суспільного життя, було призупинено після опівночі. Очікувалося, що закон буде схвалений голосуванням цього тижня, але він розлютив противників вакцинації, і декілька французьких депутатів заявили, що їм погрожували смертю через це.

У Франції один із найвищих показників вакцинації проти коронавірусу в ЄС: понад 90% дорослого населення зробили подвійне щеплення.

Протягом кількох місяців французам доводилося пред'являти докази про вакцинацію або негативний результат тесту на COVID-19, щоб потрапити до багатьох громадських місць. Але французький уряд хоче усунути можливість показувати негативний результат тесту через рекордне збільшення кількості інфекцій, викликане високозаразними варіантами Омікрон і Дельта.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-