У Конгресі США заявляють, що вторгнення в Україну лише наблизить НАТО до російських кордонів

У Конгресі США заявляють, що вторгнення в Україну лише наблизить НАТО до російських кордонів

Укрінформ
Голова американського Комітету з розвідки у Палаті представників Адам Шифф заявив, що вторгнення РФ в Україну призведе лише до наближення активів НАТО до російських кордонів.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв’ю CBS News.

«Росія має зрозуміти, що ми (США та її союзники – ред.) в цьому єдині. Я вважаю, що потужним стримуючим фактором є розуміння того, що якщо вони (росіяни – ред.) вторгнуться (в Україну – ред.), це наблизить НАТО до Росії, а не відштовхне її далі. Що ми наблизимо більше активів НАТО до Росії. Що це матиме протилежний ефект від того, якого намагається досягти Путін», - сказав Шифф.

Він також додав, що запровадження нових потужних секторальних санкцій проти РФ буде стримуючим фактором для Москви.

«Я думаю, що більшою мірою секторальні санкції будуть найважливішим (фактором стримуванням РФ – ред.)», - зазначив Шифф.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня Президенти України і США Володимир Зеленський та Джозеф Байден обговорили спільні дії задля недопущення ескалації, реформи та деолігархізацію.

30 грудня 2021 року відбулася телефонна розмова американського лідера з президентом Росії Володимиром Путіним, яка тривала менш як годину. Зокрема, глава Білого дому попередив співрозмовника про запровадження масштабних санкцій економічного, фінансового та політичного плану в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-