Столтенберг і Блінкен обговорили нарощування російських військ біля України

Столтенберг і Блінкен обговорили нарощування російських військ біля України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорив із державним секретарем США Ентоні Блінкеном нарощування російських військ поблизу українського кордону.

Як передає Укрінформ, про очільник Альянсу повідомив у Твіттері.

«Розмовляв з Ентоні Блінкеном про важливість деескалації значного військового нарощування Росії в Україні та навколо неї. НАТО зберігає єдність. Ми готові до діалогу на Раді НАТО-Росія 12 січня», - написав Столтенберг.

Цю розмову прокоментував і держсекретар США. Він зазначив, що "Альянс готовий до змістовного діалогу з Росією та зберігає єдність для стримування подальшої агресії проти України".

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США підтвердив проведення протягом 10-13 січня серії переговорів з російською стороною щодо ситуації навколо України. Зокрема, заплановані обговорення як у двосторонньому форматі в рамках діалогу США-Росія щодо стратегічної стабільності, так і в багатосторонньому – у Раді Росія-НАТО, а також у Постійній раді ОБСЄ.

При цьому президент США Джо Байден 30 грудня у телефонній розмові з російським лідером Володимиром Путіним попередив про запровадження масштабних санкцій економічного, фінансового та політичного плану в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-