За кілька днів до початку: конференцію ООН щодо ядерної угоди перенесли

За кілька днів до початку: конференцію ООН щодо ядерної угоди перенесли

Укрінформ
Конференція ООН щодо ядерної угоди була перенесена на серпень наступного року через сплеск випадків COVID-19, що ще більше відсунуло зустріч, яку вже відтерміновували два роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Наступного вівторка у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку планувалося розпочати конференцію з перегляду Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) від 1970 року після двох років затримок у зв'язку з пандемією COVID-19.

Однак Управління ООН у справах роззброєння (UNODA) у четвер розіслало електронного листа, повідомивши усім сторонам-учасникам про те, що конференція тепер скликається на 1 серпня 2022 року.

Угода ДНЯЗ є найбільшою ратифікованою угодою про контроль над ядерними озброєннями у світі, в якій бере участь 191 країна. Країни, які не мають атомної зброї, зобов’язувалися не набувати її та дозволяти перевірку того, що їхні ядерні енергетичні програми не перетворюються на виготовлення зброї. Країни, які мали ядерну зброю на момент підписання угоди — Сполучені Штати, РФ, Велика Британія, Франція та Китай — погодилися йти шляхом її ліквідації.

Конференції з перегляду угоди відбуваються кожні п’ять років, щоб оцінити її виконання та спробувати озвучити нові зобов’язання.

Останнє засідання конференції відбулося у 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-