ЄС обговорить ембарго на зброю та санкції проти М'янми

ЄС обговорить ембарго на зброю та санкції проти М'янми

Укрінформ
Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС готовий запровадити подальші санкції проти М’янми на тлі повідомлень про жорстокі дії хунти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«З огляду на ескалацію насильства у М’янмі, необхідні інтенсивніші дії міжнародної спільноти, включаючи ембарго на зброю. Європейський Союз також готовий запровадити подальші санкції проти військової хунти», - заявив Боррель.

Він додав, що в необхідності санкцій переконують останні повідомлення про вбивства силовиками 35 мирних мешканців та спалення їхніх тіл.

Повідомляється, що 35 осіб, включаючи жінок та дітей, були вбиті, а їхні тіла – спалені, у селі в штаті Каях, про що повідомили правозахисні організації. Водночас у м’янманській хунті заявили про ліквідацію «озброєних терористів».

ЗМІ зазначає, що ЄС запровадив перші санкції проти М’янми після військового перевороту 1 лютого. Також була призупинена фінансова допомога від ЄС для країни.

Як повідомляв Укрінформ, заступник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Мартін Гріффіт заявив, що хунта М’янми має розслідувати «жахливі вбивства» 35 цивільних, включаючи одну дитину.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-