ООН закликає режим М'янми розслідувати вбивства цивільних

ООН закликає режим М'янми розслідувати вбивства цивільних

Укрінформ
Заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффіт заявив, що влада М’янми повинна розслідувати вбивства цивільних громадян цієї країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Я засуджую напади на цивільних по всій країні, що заборонено міжнародним гуманітарним законодавством», - заявив Гріффіт. Він закликав до «ретельного та прозорого» розслідування та покарання винних.

Повідомляється, що жителі М'янми та правозахисники розповіли журналістам про вбивства цивільних військовими та показали фотографії спалених тіл. Представники влади своєю чергою заявили, що військові відкрили вогонь «по озброєних терористах».

Зазначається, що за останні декілька тижнів понад 5200 біженців втекли до сусіднього Таїланду через бойові дії, які угруповання «Каренський національний союз» веде проти урядових військ.

З 1 лютого у М’янмі триває протистояння між військовою хунтою, яка прийшла до влади внаслідок перевороту, та опозицією. Відтоді було вбито понад 1300 осіб, 11 тис. заарештовано. При цьому режим заперечує вбивства цивільних мешканців.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила звіт, згідно з яким у березні цього року силовики вбили щонайменше 65 протестувальників у найбільшому місті М'янми - Янгоні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-