США, Франція, Німеччина та Британія скоординували зусилля зі стримування Росії - Держдеп

США, Франція, Німеччина та Британія скоординували зусилля зі стримування Росії - Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен у середу провів телефонні переговори з главами зовнішньополітичних відомств Франції, Німеччини й Великої Британії, під час яких обговорив спільне реагування на дії російської сторони.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому за результатами переговорів, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили важливість продовження координації з метою стримування будь-якої подальшої російської агресії проти України та підтвердили консенсус між союзниками й партнерами щодо масштабних наслідків та серйозних витрат для Росії за такі дії»,- зауважили в американському відомстві.

Крім того, підкреслюється, що всі країни висловили «непохитну підтримку» незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Сторони також обговорили іранську ядерну проблему, економічний і політичний тиск Китаю на Литву, виборчий процес у Лівії.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у середу провів переговори телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським. Сторони, зокрема, домовилися продовжити консультації для узгодження позицій та координації дипломатичних зусиль заради досягнення миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-