Саакашвілі перевезли вночі з лікарні до в’язниці – Ясько

Саакашвілі перевезли вночі з лікарні до в’язниці – Ясько

Укрінформ
 Міхеїла Саакашвілі вивезли з лікарні в Горі до в’язниці в Руставі.

Про це повідомила народна депутатка від парламентської фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько, передає Укрінформ.

"Саакашвілі о 2 ночі по грузинському часу силою викрали з госпіталя Горі. Насильно повалили і в наручниках вивезли до в’язниці в Руставі", - повідомила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня Саакашвілі був офіційно обвинувачений у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Ще чотирьох людей притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що надавали допомогу Саакашвілі у незаконному перетині кордону. Їхня справа виділена в окреме провадження.

За останні вісім років, упродовж яких Саакашвілі не було в Грузії, він був засуджений до шести років ув'язнення. У січні 2018 року Саакашвілі був визнаний винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі про помилування засуджених за вбивство службовця банку Сандро Гіргвліані в 2006 році, а в листопаді 2018 року — у перевищенні службових повноважень та організації заподіяння шкоди здоров'ю людини у справі про побиття у 2005 році депутата Валерія Гелашвілі.

19 листопада цього року Саакашвілі був переведений Спеціальною пенітенціарною службою до Горійського військового госпіталю імені Георгія Абрамішвілі у Горі для відповідного лікування, де йому надавалися всі необхідні медичні послуги і він перебував під постійним наглядом лікарів.

27 грудня в Пенітенціарній службі заявили, що після завершення лікування Саакашвілі медперсонал ухвалив рішення про його виписку з Горійського військового госпіталю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-