Байден одним словом прокоментував імовірність зустрічі з Путіним

Байден одним словом прокоментував імовірність зустрічі з Путіним

Укрінформ
Американські ЗМІ обговорюють імовірність участі Байдена та Путіна у переговорах у рамках Діалогу зі стратегічної стабільності, намічених на 10 січня.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Президент США Джо Байден сказав у вівторок: «Побачимо», відповідаючи на запитання преси про те, чи зустрінеться він 10 січня з президентом Росії Володимиром Путіним - того ж дня, коли американська та російська урядові делегації мають провести переговори з питань безпеки в Європі», - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, Білий дім не відповів на прохання агентства Reuters прокоментувати, чи Байден мав на увазі саме ці переговори, відповідаючи на запитання про можливу зустріч з Путіним.

Як зазначається, на переговорах, про точну дату проведення яких стало відомо у понеділок, обговорюватимуться «побоювання США та союзників щодо зростання напруженості навколо України».

Наразі невідомо, хто очолить делегації США та Росії на переговорах 10 січня, уточнює Голос Америки. Під час брифінгу один із журналістів попросив офіційного представника Держдепу Неда Прайса підтвердити інформацію про те, що американську делегацію очолить Венді Шерман, заступник держсекретаря. Прайс відмовився підтверджувати цю інформацію, заявивши, що всі подробиці стануть відомі найближчими днями.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін на пресконференції 23 грудня заявив про те, що на початку року можна очікувати переговорів з "американськими партнерами" з питань безпеки. За його словами, "представники від обох сторін призначені".

Раніше помічниця державного секретаря США Карен Донфрід анонсувала можливість проведення предметного діалогу з Росією наступного місяця. При цьому вона підкреслила, що США розглядають можливість проведення переговорів у трьох форматах: двостороннього діалогу зі стратегічної стабільності, Ради НАТО - Росія, а також ОБСЄ.

Державний секретар США Ентоні Блінкен уточнив, що Вашингтон не планує переговорів між лідерами США й РФ. За його словами, перед цим має бути досягнутий певний дипломатичний прогрес, а також деескалація з боку РФ та відведення російських військ від України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-