Штати не планують зустрічі Байдена з Путіним - Блінкен

Штати не планують зустрічі Байдена з Путіним - Блінкен

Укрінформ
Офіційний Вашингтон очікує дипломатичного прогресу щодо деескалації поблизу кордону України та не планує зустрічі президентів США й Росії.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз цього в планах немає. Я думаю, ми повинні побачити передусім, чи досягнуто певного дипломатичного прогресу», – так керівник Держдепу відповів на запитання про можливість саміту лідерів США і Росії.

За його словами, наступними кроками на дипломатичному треку мають стати переговори між представниками адміністрації США і керівництва РФ, відновлення формату Ради НАТО - Росія, а також проведення обговорень на рівні ОБСЄ.

«Ми також хочемо побачити деескалацію з боку Росії, відведення сил від кордону з Україною, послаблення напруження», - вказав Блінкен.

Він підкреслив, що найкращим способом розв’язання конфлікту є виконання Мінських домовленостей. Крім того, глава Держдепу висловив підтримку США зусиллям Франції й Німеччини в межах Нормандського формату.

Як повідомлялося, 7 грудня Джо Байден та Володимир Путін провели переговори у форматі відеозв'язку. Вони тривали понад дві години.

Напередодні цих перемовин США узгодили позиції з Україною. Зокрема, відбулася розмова між державним секретарем Ентоні Блінкеном та Президентом Володимиром Зеленським. Крім того, Джо Байден скоординував зусилля з лідерами Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-