Експрезидент Грузії Маргвелашвілі приїде до Саакашвілі у військовий шпиталь

Експрезидент Грузії Маргвелашвілі приїде до Саакашвілі у військовий шпиталь

Укрінформ
Експрезидент Грузії Георгій Маргвелашвілі у понеділок зустрінеться в Горійському військовому шпиталі з експрезидентом Міхеілом Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия онлайн.

Як повідомив Георгій Маргвелашвілі, зустріч колишніх президентів призначено завтра о 12:00.

Відомо, що однією з основних тем розмови Маргвелашвілі й Саакашвілі стане розпочатий президенткою Саломе Зурабішвілі процес національної згоди між владою та опозицією.

20 грудня Георгій Маргвелашвілі звернувся до Спеціальної пенітенціарної служби з відповідною заявою з метою зустрічі із засудженим Міхеілом Саакашвілі. Спеціальна пенітенціарна служба задовольнила клопотання. За їхнім поясненням, стан здоров'я Саакашвілі дозволяє провести зустріч.

Як повідомлялося, 20 жовтня Саакашвілі був офіційно обвинувачений у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Ще чотирьох людей притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що надавали допомогу Саакашвілі у незаконному перетині кордону. Їхню справу виділено в окреме провадження.

За останні вісім років, які Саакашвілі не було в Грузії, його було засуджено до шести років ув'язнення. В січні 2018 року Саакашвілі визнали винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі про помилування засуджених за вбивство службовця банку Сандро Гіргвліані в 2006 році, а в листопаді 2018 року — в перевищенні службових повноважень та організації заподіяння шкоди здоров'ю людини у справі про побиття у 2005 році депутата Валерія Гелашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-