США і Японія розробили план дій на випадок війни у Тайвані – ЗМІ

США і Японія розробили план дій на випадок війни у Тайвані – ЗМІ

Укрінформ
Японська агенція Kyodo оприлюднила інформацію про спільний план дій Японії та Сполучених Штатів на випадок розв’язання Китаєм війни у Тайвані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що згідно з цим планом, США задіє своїх військових на базах, розташованих у Японії, тоді як сама острівна країна надаватиме логістичну підтримку. Зокрема, передбачається розгортання тимчасових баз американських морпіхів на архіпелазі Нансей поблизу японського острова Кюсю. Водночас японські збройні сили забезпечуватимуть транспортування, а також постачання боєприпасів та пального.

Як пише ЗМІ, цей план швидше за все могли узгодити на зустрічі міністрів оборони та закордонних справ раніше цього року. В Міністерстві оборони Японії поки що не коментують заяву журналістів. Зазначається, що раніше цього місяця прем’єр-міністр Японії Сіндзьо Абе заявив, що Японія і США не стоятимуть осторонь, якщо Китай атакує Тайвань.

Нині у Японії розташовані великі військові бази військ США, зокрема на південному острові Окінава, який найближче до Тайваню. Повідомляється, що раніше у США неодноразово заявляли, що підтримають Тайвань в разі наступу з боку КНР.

Напруга між Тайванем та Китаєм суттєво зросла за останні місяці на тлі посилення військового тиску з боку Пекіна, зокрема присутності китайських військових літаків у регіоні. У Пекіні заявляли, що за необхідності Тайвань буде захоплено силовим шляхом, оскільки Китай вважає острів своєю суверенною територією. Натомість Тайвань наголошує на тому, що країна буде обороняти свою незалежність та демократичний устрій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Тайваню Цай Івень заявила, що країна введе в експлуатацію модернізовані винищувачі F-16, щоб збільшити військову міць на тлі ескалації конфлікту з Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-