Тайвань отримав від США модернізовані винищувачі F-16

Тайвань отримав від США модернізовані винищувачі F-16

Укрінформ
Президент Тайваню Цай Івень заявила, що країна введе в експлуатацію модернізовані винищувачі F-16, щоб збільшити військову міць на тлі ескалації конфлікту з Китаєм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Цай Івень заявила про це під час церемонії на авіабазі у місті Чіай, де представили першу ескадрилью літаків F-16V. Ці винищувачі були модернізовані у Тайвані у співробітництві зі США.

«Я вірю, що доки ми залишаємося відданими цінностям демократії та свободи, завжди будуть країни, які допомагатимуть нам», - заявила президент Тайваню, виступаючи разом із американським дипломатом Сандрою Оудкірк.

ЗМІ відзначає, що США не мають офіційних дипломатичних зв’язків із Тайванем, але неодноразово підтримували країну, зокрема у сфері безпеки, що викликає гнівні заяви з боку Китаю.

Повідомляється, що модернізація винищувачів F-16, яку провела компанія Lockheed Martin Corp разом з Тайванською аерокосмічною агенцією (AIDC) є останнім прикладом кооперації між Вашингтоном та Тайпеєм. Ця програма, яка обійшлася в $3.96 млрд, передбачала модернізацію 141 літака F-16A/B до типу F-16V, який має нове радіоелектронне обладнання, систему радарів та озброєння.

Президент Тайваню відзначила також, що це допоможе країні побудувати потужніші військово-повітряні сили, які зможуть чинити опір Китаю в разі військового конфлікту. Наразі Тайвань має найбільшу кількість винищувачів F-16 з усіх азійських країн.

Також Тайвань замовив додаткові 66 літаків F-16 у виробника Lockheed Martin Corp. Повідомляється, що Китай вже анонсував санкції щодо цієї компанії за продаж зброї Тайваню.

ЗМІ зазначає, що недавні військові навчання США та Китаю у регіоні збільшили побоювання щодо військового конфлікту через демократичний Тайвань, який КНР вважає частиною своєї території.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Тайваню раніше попереджало про «серйозну загрозу» на тлі повідомлень, що КНР може заблокувати усі ключові порти та аеропорти острову.

Фото: www.channelnewsasia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-