Байден запровадив нові санкції проти Китаю за переслідування уйгурів

Байден запровадив нові санкції проти Китаю за переслідування уйгурів

Укрінформ
Президент США Джо Байден підписав у четвер закон, який забороняє імпорт товарів з китайського регіону Сіньцзян і спрямований проти китайського уряду за переслідування уйгурів та інших етнічних меншин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Закон «Про запобігання примусової праці уйгурів» стане першим істотним покаранням Китаю за порушення прав людини в Сіньцзяні й може стати прикладом для інших країн.

Документ накладає санкції на осіб та організації, які несуть відповідальність за примусову працю в регіоні, і забороняє імпорт товарів, якщо США не матиме «ясних і переконливих доказів», що вони не були виготовлені з використанням примусової праці.

Законопроєкт був ухвалений обома палатами Конгресу на початку грудня за консенсусної підтримки демократів та республіканців.

Як повідомлялося, на Китай чиниться міжнародний тиск через переслідування уйгурів у Сіньцзяні. Декілька країн, зокрема США, Канада й Нідерланди, звинувачують Китай у геноциді та злочинах проти людяності. Більш як сотня тисяч мусульман-уйгурів утримуються в «таборах перевиховання», де використовується примусова праця. Західні країни звинувачують китайський уряд у тому, що він обмежує культурне, релігійне, економічне та соціальне життя уйгурів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-