Штати запровадили санкції проти десятків компаній з КНР та Росії

Штати запровадили санкції проти десятків компаній з КНР та Росії

Укрінформ
Уряд США додав до санкційного переліку організацій, які вважаються загрозою для національної безпеки, 34 юридичні та фізичні особи. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство торгівлі США.

З цих 34 суб'єктів 14 базуються у Китайській Народній Республіці (КНР) та дають змогу Пекіну проводити кампанію репресій, масових затримань та високотехнологічного нагляду щодо уйгурів, казахів та представників інших мусульманських меншин в Уйгурському автономному окрузі Сіньцзянь, де КНР продовжує здійснювати геноцид та злочини проти людства.

Також під обмеження потрапили російські компанії та громадяни РФ. Санкції стосуються: ГК Радіант, ТОВ Тесон та ТОВ Трейд Компонент та громадян РФ: Андрія Кузнєцова, Дмітрія Кравченко та Маргарити Кузнєцової.

Як зазначається у документі, ці особи та організації опинилися під санкціями за їхню "участь у закупівлі електронних компонентів американського виробництва, котрі, ймовірно, використовуватимуть у російських військових програмах".

Читайте також: Субмарина РФ переслідувала британський авіаносець в Середземному морі - ЗМІ

"Ми продовжуватимемо використовувати експортний контроль, щоб притягнути до відповідальності уряди, компанії та приватних осіб за спробу доступу до предметів американського походження та підривну діяльність у таких країнах, як Китай, Іран та Росія, що загрожує інтересам національної безпеки США та не відповідає нашим цінностям", - заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-