Італія могла б зіграти роль у переговорах з Європою та НАТО - Путін

Італія могла б зіграти роль у переговорах з Європою та НАТО - Путін

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін вважає, що Італія могла б зіграти роль у нормалізації відносин Росії та ЄС, а також переговорах Росії та НАТО, що намічаються.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на трансляцію підсумкової пресконференції в Ютубі.

«Маючи на увазі такий доброзичливий настрій та рівень наших відносин, Італія могла б зіграти роль у нормалізації російсько-єесівських відносин і навіть стосовно лінії переговорів, які намічаються зараз між Росією та НАТО», - сказав Путін.

У такий спосіб він відповів на запитання журналіста RAI Серджо Паїні, наскільки змінилися відносини Росії та Італії за прем'єра Маріо Драґі (який обійняв цю посаду 13 лютого 2021 року) і чи може Італія зіграти роль посередника у відносинах Росії з Євросоюзом.

Президент РФ також зазначив, що відносини Росії та Італії склалися, «якщо й не показові, то добрі, стійкі», при цьому вони мають надпартійний, консенсусний характер незалежно від того, яка партія є правлячою. «Ми продовжуємо те, що було закладено за пана Берлусконі. Адже саме він був ініціатором зміцнення відносин між Росією та НАТО. Він запропонував низку довготривалих проєктів, у тому числі у сфері малого та середнього бізнесу… Звичайно, Італія – країна НАТО, країна Євросоюзу, але це не заважає нам працювати у тому напрямку, про який я зараз сказав. Сподіваюся, що так і буде», - наголосив Путін.

Президент РФ Володимир Путін проводить у четвер щорічну "велику пресконференцію". Цього року на неї було акредитовано 507 журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-